hög avkastning till låg risk

emblem-avkastning

Hög avkastning i förhållande till låg risk gör att allt fler får upp ögonen för investeringar i privatlån hos Brocc. Genom att låna ut pengar direkt till svenska privatpersoner kan du som investerar både undvika börsens svängningar och bankernas obefintliga sparräntor. Börja investera idag!

Trygg investering
Hög avkastning i förhållande till låg risk
Enkel och smidig plattform

så enkelt kommer du igång

Öppna kontoRegistrera dig på 2 minuter med BankID och gör din första insättning!
Vi sköter alltVi matchar din investering med kreditvärdiga, svenska låntagare.
Pengar varje månadTa ut avkastningen månadsvis eller återinvestera för ränta-på-ränta!

börja investera

Hög riskjusterad avkastning
Svenska privatlån är säkrast i Europa
Trygg investering trots lågkonjunktur

smart investering

Trött på börsens svängningar och bankernas obefintliga sparräntor? Hos oss kan du investera genom att låna ut pengar direkt till svenska privatpersoner. Det ger bättre ränta både till dig och de som lånar. 

Vem lånar dina pengar?

  • De är i genomsnitt 43 år
  • De tjänar i genomsnitt 30 000 kr/månad
  • 35% äger sin bostad
  • De betalar tillbaka lånen på 4,5 år
  • De har inga kreditanmärkningar

Privatlån är en av de vanligaste lånetyperna i Sverige med ca 1 500 000 låntagare. Lånen används ofta till olika investeringar i människors liv t.ex. renoveringar, köp av bil eller kanske en båt. Det är också vanligt att låntagarna vänder sig till Brocc för att samla befintliga lån för att få en bättre månadskostnad.

Vanliga frågor

expand_moreexpand_lessVilka lånar jag ut till?
Vi beviljar lån till kreditvärdiga låntagare från hela Sverige. De som ansöker om lån via oss är privatpersoner som lånar till att renovera huset, köpa en bil eller lösa gamla dyra krediter och på sätt sänka sin månadskostnad. Låntagarna har fast inkomst och är vanligen löntagare i åldern 30-50 år med ett genomsnitt på 40 år. De tjänar i snitt 351 000 kr per år och är oftast gifta eller sambo. De äger sin egen bostad i lägre utsträckning (35 %) än genomsnittet i Sverige och många har inte fått tagit del av de kraftiga prisökningarna som skett på bostäder. På grund av att färre av låntagarna äger sina bostäder och har bostadslån har våra låntagare dessutom i genomsnitt en lägre skuldsättningskvot än genomsnittet i Sverige.
expand_moreexpand_lessUnder hur lång tid binder jag min investering
Pengarna lånas ut på i genomsnitt 8 år men låntagarna tenderar att betala av lånen på i genomsnitt ca 4-5 år. Att pengarna lånas ut på flera år är helt enkelt en funktion av marknaden och för att få en god risk/ränta relation behöver man erbjuda låntagarna bra löptider. Man ska komma ihåg att lånen betalas av kontinuerligt vilket betyder att man varje månad kan erhålla ett stabilt kassaflöde under hela utlåningsperioden och redan efter två år så har halva lånesumman betalats tillbaka. Om du vill få tillgång till ett större belopp snabbare kan du välja att sälja din låneportfölj via vår förmedlingstjänst till andra investerare för en kostnad på 2 %.
expand_moreexpand_lessVilka är riskerna?
Att låna ut pengar innebär alltid en kreditrisk. Det finns alltid en risk att du förlorar pengar om de som lånar av dig inte betalar tillbaka. För att minimera riskerna lånar Brocc bara ut dina pengar till privatpersoner som uppfyller våra krav och inte har några betalningsanmärkningar. Dessutom sprider vi ut ditt kapital till flera låntagare då det minskar sannolikheten för förluster. Om Brocc går i konkurs är du skyddad eftersom du legalt fortfarande äger alla fodringar på de lån du investerat i. Du har alltså inte lånat ut pengar till Brocc. I Broccs frånvaro kliver Lowell (tidigare Lindorff) in och tar över arbetet med att hantera och förmedla lån, och du får dina återbetalningar som vanligt.
expand_moreexpand_lessVad händer vid en lågkonjunktur?
Att sia om framtiden är alltid svårt. En av de stora fördelarna med utlåning till svenska privatpersoner är att svängningarna tenderar att vara betydligt mindre än svängningarna på börsen. Vid en djup nedgång brukar dock alla tillgångsslag påverkas. Senast Sverige hade en riktigt djup lågkonjunktur var i början av 90-talet. Under denna kris gick nästan en fjärdedel av alla svenska företag i konkurs medan ”bara” ett par tusen privatpersoner gjorde detsamma. Vid en eventuell djup kris är vår bedömning att lån till kreditvärdiga svenska privatpersoner med fast inkomst har en betydligt bättre beständighet än andra tillgångsslag som exempelvis aktier eller företagslån.

search Fler frågor

Har du andra frågor? Ring oss direkt på: 08 – 50 12 15 80, chatta med oss online: Live Chat eller läs vidare på vår supportsida.

* Förväntad avkastning baserad på förväntad genomsnittlig
risk/räntenivå. Investeringar innebär alltid en risk.

Fair Finance Movement

Det har länge funnits ett stort behov av rättvisare finansiella tjänster. Konsumenter, vare sig de vill spara eller låna, har länge betalat höga räntor och avgifter och ofta stått mer eller mindre maktlösa inför traditionella aktörer som exempelvis bankerna. Det här vill vi ändra på – vi vill att alla kunder ska ha tillgång till lika bra villkor och själva kunna påverka sin ekonomi fullt ut.

Lån direkt mellan privatpersoner har förekommit i alla tider, men nu finns det äntligen en plats där det kan ske på ett säkert och juridiskt transparent sätt. Resultatet blir att de som vill låna kan få bättre ränta och smidigare process. De som vill spara får tillgång till en stabil investeringsform som tidigare varit förbehållen bankerna.

Vårt mål är att skapa bättre och mer rättvisa villkor. För alla. Vi kallar det Fair Finance Movement.