investerarevent

Vill du veta mer om en av Sveriges snabbast växande investeringsformer? Kom och träffa våra experter och lär dig allt om investeringar i svenska privatlån på vår investerarlunch den 23 januari i Stockholm. 

(Just nu är alla platser fullbokade. Signa gärna upp oss på vår väntelista så hör vi av oss om det blir lediga platser över).

VÄNTELISTA

Är du trött på bankernas 0%-ränta på ditt sparkonto? Och känns börsen som ett alltför osäkert alternativ för dina besparingar?

Investeringar i svenska privatlån växer sig allt starkare som investeringsform i Sverige. Med en stabil, förväntad avkastning om 6% och möjlighet till månadsutbetalningar eller ränta-på-ränta-effekt, är det allt fler som upptäcker fördelarna med investeringar i svenska privatlån.

Välkommen att delta på investerarlunch 23/1 där vi på Brocc berättar mer om denna investeringsform och passa på att ställ dina frågor direkt till våra experter. Vi bjuder på lättare lunch och kaffe.

Brocc investerarlunch 23 januari (fullbokat – skriv upp dig på väntelista).

Datum: Onsdag 23/1

Tid: 11:30 – 13:00 – presentationen börjar kl. 12:00

Lunch: Vi bjuder på lättare lunch och kaffe

Plats: Sturegatan 15 i Stockholm

Program

11:30 – 12:00 Lättare lunch och kaffe serveras

12:00-12:50 Presentation

12:50-13:00 Frågestund

Lunchen serveras innan presentationen, från kl. 11:30. Vill du komma direkt till presentationen går det utmärkt, den startar kl. 12:00. Självklart finns vi kvar efter eventet för er som har ytterligare frågor!

Vanliga frågor

Vilka lånar jag ut till?
Vi beviljar lån till kreditvärdiga låntagare från hela Sverige. De som ansöker om lån via oss är privatpersoner som lånar till att renovera huset, köpa en bil eller lösa gamla dyra krediter och på sätt sänka sin månadskostnad. Låntagarna har fast inkomst och är vanligen löntagare i åldern 30-50 år med ett genomsnitt på 40 år. De tjänar i snitt 351 000 kr per år och är oftast gifta eller sambo. De äger sin egen bostad i lägre utsträckning (35 %) än genomsnittet i Sverige och många har inte fått tagit del av de kraftiga prisökningarna som skett på bostäder. På grund av att färre av låntagarna äger sina bostäder och har bostadslån har våra låntagare dessutom i genomsnitt en lägre skuldsättningskvot än genomsnittet i Sverige.
Under hur lång tid binder jag min investering?
Pengarna lånas ut på i genomsnitt 7 år men låntagarna tenderar att betala av lånen på i genomsnitt ca 4-5 år. Att pengarna lånas ut på flera år är helt enkelt en funktion av marknaden och för att få en god risk/ränta relation behöver man erbjuda låntagarna bra löptider. Man ska komma ihåg att lånen betalas av kontinuerligt vilket betyder att man varje månad kan erhålla ett stabilt kassaflöde under hela utlåningsperioden och redan efter två år så har halva lånesumman betalats tillbaka. Om du vill få tillgång till ett större belopp snabbare kan du välja att sälja din låneportfölj via vår förmedlingstjänst till andra investerare för en kostnad på 2%.
Vilka är riskerna?
Att låna ut pengar innebär alltid en kreditrisk. Det finns alltid en risk att du förlorar pengar om de som lånar av dig inte betalar tillbaka. För att minimera riskerna lånar Brocc bara ut dina pengar till privatpersoner som uppfyller våra krav och inte har några betalningsanmärkningar. Dessutom sprider vi ut ditt kapital till flera låntagare då det minskar sannolikheten för förluster.
Om Brocc går i konkurs är du skyddad eftersom du legalt fortfarande äger alla fodringar på de lån du investerat i. Du har alltså inte lånat ut pengar till Brocc. I Broccs frånvaro kliver Lindorff in och tar över arbetet med att hantera och förmedla lån, och du får dina återbetalningar som vanligt.
Vad händer vid en lågkonjuktur?
Att sia om framtiden är alltid svårt. En av de stora fördelarna med utlåning till svenska privatpersoner är att svängningarna tenderar att vara betydligt mindre än svängningarna på börsen. Vid en djup nedgång brukar dock alla tillgångsslag påverkas. Senast Sverige hade en riktigt djup lågkonjunktur var i början av 90-talet. Under denna kris gick nästan en fjärdedel av alla svenska företag i konkurs medan ”bara” ett par tusen privatpersoner gjorde detsamma. Vid en eventuell djup kris är vår bedömning att lån till kreditvärdiga svenska privatpersoner med fast inkomst har en betydligt bättre beständighet än andra tillgångsslag som exempelvis aktier eller företagslån.

search Fler frågor

Har du andra frågor? Ring oss direkt på: 08 - 50 12 15 80, chatta med oss online: Live Chat eller läs vidare på vår supportsida.

Kontakta oss

Telefon: 08 - 50 12 15 80
Email: help@brocc.se

Hör av dig så berättar vi mer!