TACK!

Vad roligt att du kom på vårt event om investeringar i svenska privatlån! För dig som öppnar ett konto och gör din första investering senast 24/9 erbjuder vi just nu rabatt på serviceavgiften. 

Börja investera

Stabil, förutsägbar avkastning
Låg avgift - nu endast 1,49 %*
Enkel registrering med BankId

Just nu erbjuder vi sänkt serviceavgift till dig som deltog på vårt event – nu endast 1,49 % (ord. kostnad är 1,8 %). *Erbjudandet gäller alla eventdeltagare som startar ett konto samt gör sin första insättning senast 24 september 2018.

Kontakta oss vid frågor

Smart investering

Löptider

Pengarna lånas ut på i genomsnitt 7 år med fasta betalningar varje månad. Många lån betalas av snabbare och den förväntade löptiden är därför ca 4,5 år. Vill du få tillbaka till ett större belopp snabbare kan du sälja din låneportfölj till andra investerare för en kostnad på 2 %.

Pengar tillbaka varje månad eller ränta på ränta

Varje månad får du både en ränta och en avbetalning på dina utlånade pengar. Du kan välja att få dem utbetalda månadsvis eller investera dem igen för att få ränta på ränta.

Trygg investering

Brocc sköter all administration åt dig och du äger själv dina egna låneandelar. Det betyder att om Brocc inte skulle kunna driva sin verksamhet så kvarstår ditt ägande. För att du ska känna dig trygg i administrationen av din investering oavsett vad som händer med Brocc har vi ett backup-avtal med Glimstedt advokatbyrå. När dina pengar inte är utlånade är de separerade på ett klientmedelskonto hos Handelsbanken.

Vem lånar dina pengar?

Privatlån är en av de vanligaste lånetyperna i Sverige med ca 1 500 000 låntagare. Lånen används ofta till olika investeringar i människors liv t.ex. renoveringar, köp av bil eller kanske en båt. Det är också vanligt att låntagarna vänder sig till Brocc för att lägga om befintliga lån med högre ränta som man tagit hos en bank eller finansbolag.

Låntagarna har fasta inkomster men har i regel inte möjlighet att belåna sin bostad. Då är privatlån ett bra alternativ.

Hos Brocc får de bättre villkor än hos bankerna - eftersom vi kapar mellanhänder.

De är i genomsnitt 43 år
De tjänar i genomsnitt 30 000 kr/månad
35% äger sin bostad
De betalar tillbaka lånen på 4,5 år
De har inga kreditanmärkningar

Vanliga frågor

expand_moreexpand_lessVilka lånar jag ut till?
Vi beviljar lån till kreditvärdiga låntagare från hela Sverige. De som ansöker om lån via oss är privatpersoner som lånar till att renovera huset, köpa en bil eller lösa gamla dyra krediter och på sätt sänka sin månadskostnad. Låntagarna har fast inkomst och är vanligen löntagare i åldern 30-50 år med ett genomsnitt på 40 år. De tjänar i snitt 351 000 kr per år och är oftast gifta eller sambo. De äger sin egen bostad i lägre utsträckning (35 %) än genomsnittet i Sverige och många har inte fått tagit del av de kraftiga prisökningarna som skett på bostäder. På grund av att färre av låntagarna äger sina bostäder och har bostadslån har våra låntagare dessutom i genomsnitt en lägre skuldsättningskvot än genomsnittet i Sverige.
expand_moreexpand_lessUnder hur lång tid binder jag min investering?
Pengarna lånas ut på i genomsnitt 7 år men låntagarna tenderar att betala av lånen på i genomsnitt ca 4-5 år. Att pengarna lånas ut på flera år är helt enkelt en funktion av marknaden och för att få en god risk/ränta relation behöver man erbjuda låntagarna bra löptider. Man ska komma ihåg att lånen betalas av kontinuerligt vilket betyder att man varje månad kan erhålla ett stabilt kassaflöde under hela utlåningsperioden och redan efter två år så har halva lånesumman betalats tillbaka. Om du vill få tillgång till ett större belopp snabbare kan du välja att sälja din låneportfölj via vår förmedlingstjänst till andra investerare för en kostnad på 2%.
expand_moreexpand_lessVilka är riskerna?
Att låna ut pengar innebär alltid en kreditrisk. Det finns alltid en risk att du förlorar pengar om de som lånar av dig inte betalar tillbaka. För att minimera riskerna lånar Brocc bara ut dina pengar till privatpersoner som uppfyller våra krav och inte har några betalningsanmärkningar. Dessutom sprider vi ut ditt kapital till flera låntagare då det minskar sannolikheten för förluster.
Om Brocc går i konkurs är du skyddad eftersom du legalt fortfarande äger alla fodringar på de lån du investerat i. Du har alltså inte lånat ut pengar till Brocc. I Broccs frånvaro kliver Lindorff in och tar över arbetet med att hantera och förmedla lån, och du får dina återbetalningar som vanligt.
expand_moreexpand_lessVad händer vid en lågkonjuktur?
Att sia om framtiden är alltid svårt. En av de stora fördelarna med utlåning till svenska privatpersoner är att svängningarna tenderar att vara betydligt mindre än svängningarna på börsen. Vid en djup nedgång brukar dock alla tillgångsslag påverkas. Senast Sverige hade en riktigt djup lågkonjunktur var i början av 90-talet. Under denna kris gick nästan en fjärdedel av alla svenska företag i konkurs medan ”bara” ett par tusen privatpersoner gjorde detsamma. Vid en eventuell djup kris är vår bedömning att lån till kreditvärdiga svenska privatpersoner med fast inkomst har en betydligt bättre beständighet än andra tillgångsslag som exempelvis aktier eller företagslån.

search Fler frågor

Har du andra frågor? Ring oss direkt på: 08 – 50 12 15 80, chatta med oss online: Live Chat eller läs vidare på vår supportsida.