investerarevent

Vill du veta mer om en av Sveriges snabbast växande investeringsformer? Kom på något av våra event i Göteborg eller Stockholm och träffa våra investeraransvariga och lär dig allt om investeringar i svenska privatlån – P2P-lending!

ANMÄLAN

Investeringar i svenska privatlån växer sig allt starkare som investeringsform i Sverige. Med stabil avkastning och möjlighet till ränta-på-ränta-effekt eller jämnt kassaflöde, är det allt fler som upptäcker fördelarna med investering i s.k. P2P-lån. Träffa Brocc, bolaget som var först med tillstånd för denna typ av verksamhet i Sverige och en av de snabbast växande aktörerna i branschen, på ett exklusivt event. Lär dig allt du behöver veta om sparformen och få personliga svar på dina funderingar. 

 

Brocc investerarträffar 

30/8 Göteborg: Lunchseminarium på Elite Hotel Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyn 36-38

Program

11:45 Lunch 

12:00-12:50 Presentation

12:50-13:00 Frågestund

 

4/9 Stockholm: Kvällsmingel på 7A Strandvägen 

Program

17:30 Mingel med dryck och lättare mat

18:00-18:50 Presentation

18:50-19:30 Frågestund och fortsatt mingel

Vanliga frågor

Vilka lånar jag ut till?
Vi beviljar lån till kreditvärdiga låntagare från hela Sverige. De som ansöker om lån via oss är privatpersoner som lånar till att renovera huset, köpa en bil eller lösa gamla dyra krediter och på sätt sänka sin månadskostnad. Låntagarna har fast inkomst och är vanligen löntagare i åldern 30-50 år med ett genomsnitt på 40 år. De tjänar i snitt 351 000 kr per år och är oftast gifta eller sambo. De äger sin egen bostad i lägre utsträckning (35 %) än genomsnittet i Sverige och många har inte fått tagit del av de kraftiga prisökningarna som skett på bostäder. På grund av att färre av låntagarna äger sina bostäder och har bostadslån har våra låntagare dessutom i genomsnitt en lägre skuldsättningskvot än genomsnittet i Sverige.
Under hur lång tid binder jag min investering?
Pengarna lånas ut på i genomsnitt 7 år men låntagarna tenderar att betala av lånen på i genomsnitt ca 4-5 år. Att pengarna lånas ut på flera år är helt enkelt en funktion av marknaden och för att få en god risk/ränta relation behöver man erbjuda låntagarna bra löptider. Man ska komma ihåg att lånen betalas av kontinuerligt vilket betyder att man varje månad kan erhålla ett stabilt kassaflöde under hela utlåningsperioden och redan efter två år så har halva lånesumman betalats tillbaka. Om du vill få tillgång till ett större belopp snabbare kan du välja att sälja din låneportfölj via vår förmedlingstjänst till andra investerare för en kostnad på 2%.
Vilka är riskerna?
Att låna ut pengar innebär alltid en kreditrisk. Det finns alltid en risk att du förlorar pengar om de som lånar av dig inte betalar tillbaka. För att minimera riskerna lånar Brocc bara ut dina pengar till privatpersoner som uppfyller våra krav och inte har några betalningsanmärkningar. Dessutom sprider vi ut ditt kapital till flera låntagare då det minskar sannolikheten för förluster.
Om Brocc går i konkurs är du skyddad eftersom du legalt fortfarande äger alla fodringar på de lån du investerat i. Du har alltså inte lånat ut pengar till Brocc. I Broccs frånvaro kliver Lindorff in och tar över arbetet med att hantera och förmedla lån, och du får dina återbetalningar som vanligt.
Vad händer vid en lågkonjuktur?
Att sia om framtiden är alltid svårt. En av de stora fördelarna med utlåning till svenska privatpersoner är att svängningarna tenderar att vara betydligt mindre än svängningarna på börsen. Vid en djup nedgång brukar dock alla tillgångsslag påverkas. Senast Sverige hade en riktigt djup lågkonjunktur var i början av 90-talet. Under denna kris gick nästan en fjärdedel av alla svenska företag i konkurs medan ”bara” ett par tusen privatpersoner gjorde detsamma. Vid en eventuell djup kris är vår bedömning att lån till kreditvärdiga svenska privatpersoner med fast inkomst har en betydligt bättre beständighet än andra tillgångsslag som exempelvis aktier eller företagslån.

search Fler frågor

Har du andra frågor? Ring oss direkt på: 08 - 50 12 15 80, chatta med oss online: Live Chat eller läs vidare på vår supportsida.

Kontakta oss

Telefon: 08 - 50 12 15 80
Email: help@brocc.se

Hör av dig så berättar vi mer!