investerarlunch

Tors 3 maj kl 11:45

Elite park avenue

Inställt pga sjukdom – nytt datum kommer!

 

Är du också trött på att bankerna erbjuder 0 % i ränta på ditt sparkonto samtidigt som de själva redovisar enorma rekordvinster? 

Vill du veta hur du kan investera dina pengar i samma lönsamma affär som bankerna gör och samtidigt få en stabil avkastning? Investera i privatlån till kreditvärdiga, svenska privatpersoner!

Träffa vår investeraransvarig Andreas Thim på vårt lunchseminarium och lär dig allt om hur investeringar i svenska privatlån fungerar och varför det är en sådan stabil och lönsam investeringsform.

 

Investering i svenska privatlån – bättre räntor än sparkontot och lägre risk än aktier*; 

  • – God avkastning med låg risk – genomsnitt förra året var + 8,3 %*
  • – Stabilt kassaflöde med ränteutbetalningar varje månad

 

Datum: Torsdag 3 maj

Tid: 11:45 – 12:50 (presentationen startar 12)

Lunch: Vi bjuder på lättare lunch

Plats: Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyn 36-38

Anmälan: Görs via nedan formulär. Glöm inte att meddela eventuella allergier eller sällskap i kommentarsfältet. 

Seminariet är kostnadsfritt men notera att antal platser är begränsade. Vi måste dessvärre fakturera en ”no show”-avgift om du efter bekräftad anmälan ändå uteblir från seminariet utan avanmälan senast 24 h innan. 

*Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Siffran avser den genomsnittliga nettoräntan efter avgifter och kreditförluster uppmätt i dec. 2017. 

Anmäl dig här!

[contact-form-7 id="1731" title="Investerarseminarium 3 maj Göteborg"]

nyfiken redan nu? 

Vill du veta mer om våra tjänster redan nu? 

Mycket information hittar du här på vår hemsida och i ”Vanliga Frågor” nedan. Tveka inte heller att kontakta kundtjänst på help@brocc.se eller ring oss på 08-50 12 15 80.

Börja investera

Bättre ränta, låg risk
Pengar tillbaka varje månad
Investera från 10 000 kr

Spara stabilt

Är du trött på börsens svängningar och bankernas obefintliga sparräntor? Hos oss kan du investera genom att låna ut pengar direkt till svenska privatpersoner. Det ger bättre ränta både till dig och de som lånar. En stabil investering med förutsägbar avkastning. Vi fördelar dina pengar på många kreditvärdiga svenska låntagare och sköter administrationen.

Kostnaden för vår tjänst är 1,8 % per år av utlånat belopp och dras från inbetald ränta. Vi får alltså bara betalt när du får det.

Börja investera

Avkastning just nu*

↗6%

*Förväntad genomsnittlig årsavkastning efter avgifter och kreditförluster baserat på de senaste 30 dagarnas utlåningsräntor

Smart investering

Löptider

Pengarna lånas ut på i genomsnitt 7 år med fasta betalningar varje månad. Många lån betalas av snabbare och den förväntade löptiden är därför ca 4,5 år. Vill du få tillbaka till ett större belopp snabbare kan du sälja din låneportfölj till andra investerare för en kostnad på 2 %.

Pengar tillbaka varje månad eller ränta på ränta

Varje månad får du både en ränta och en avbetalning på dina utlånade pengar. Du kan välja att få dem utbetalda månadsvis eller investera dem igen för att få ränta på ränta.

Trygg investering

Brocc sköter all administration åt dig och du äger själv dina egna låneandelar. Det betyder att om Brocc inte skulle kunna driva sin verksamhet så kvarstår ditt ägande. För att du ska känna dig trygg i administrationen av din investering oavsett vad som händer med Brocc har vi ett backup-avtal med Glimstedt advokatbyrå. När dina pengar inte är utlånade är de separerade på ett klientmedelskonto hos Handelsbanken.

Vanliga frågor

Vilka lånar jag ut till?
Vi beviljar lån till kreditvärdiga låntagare från hela Sverige. De som ansöker om lån via oss är privatpersoner som lånar till att renovera huset, köpa en bil eller lösa gamla dyra krediter och på sätt sänka sin månadskostnad. Låntagarna har fast inkomst och är vanligen löntagare i åldern 30-50 år med ett genomsnitt på 40 år. De tjänar i snitt 351 000 kr per år och är oftast gifta eller sambo. De äger sin egen bostad i lägre utsträckning (35 %) än genomsnittet i Sverige och många har inte fått tagit del av de kraftiga prisökningarna som skett på bostäder. På grund av att färre av låntagarna äger sina bostäder och har bostadslån har våra låntagare dessutom i genomsnitt en lägre skuldsättningskvot än genomsnittet i Sverige.
Under hur lång tid binder jag min investering?
Pengarna lånas ut på i genomsnitt 7 år men låntagarna tenderar att betala av lånen på i genomsnitt ca 4-5 år. Att pengarna lånas ut på flera år är helt enkelt en funktion av marknaden och för att få en god risk/ränta relation behöver man erbjuda låntagarna bra löptider. Man ska komma ihåg att lånen betalas av kontinuerligt vilket betyder att man varje månad kan erhålla ett stabilt kassaflöde under hela utlåningsperioden och redan efter två år så har halva lånesumman betalats tillbaka. Om du vill få tillgång till ett större belopp snabbare kan du välja att sälja din låneportfölj via vår förmedlingstjänst till andra investerare för en kostnad på 2%.
Vilka är riskerna?
Att låna ut pengar innebär alltid en kreditrisk. Det finns alltid en risk att du förlorar pengar om de som lånar av dig inte betalar tillbaka. För att minimera riskerna lånar Brocc bara ut dina pengar till privatpersoner som uppfyller våra krav och inte har några betalningsanmärkningar. Dessutom sprider vi ut ditt kapital till flera låntagare då det minskar sannolikheten för förluster.
Om Brocc går i konkurs är du skyddad eftersom du legalt fortfarande äger alla fodringar på de lån du investerat i. Du har alltså inte lånat ut pengar till Brocc. I Broccs frånvaro kliver Lindorff in och tar över arbetet med att hantera och förmedla lån, och du får dina återbetalningar som vanligt.
Vad händer vid en lågkonjuktur?
Att sia om framtiden är alltid svårt. En av de stora fördelarna med utlåning till svenska privatpersoner är att svängningarna tenderar att vara betydligt mindre än svängningarna på börsen. Vid en djup nedgång brukar dock alla tillgångsslag påverkas. Senast Sverige hade en riktigt djup lågkonjunktur var i början av 90-talet. Under denna kris gick nästan en fjärdedel av alla svenska företag i konkurs medan ”bara” ett par tusen privatpersoner gjorde detsamma. Vid en eventuell djup kris är vår bedömning att lån till kreditvärdiga svenska privatpersoner med fast inkomst har en betydligt bättre beständighet än andra tillgångsslag som exempelvis aktier eller företagslån.

search Fler frågor

Har du andra frågor? Ring oss direkt på: 08 - 50 12 15 80, chatta med oss online: Live Chat eller läs vidare på vår supportsida.