Jurist med intresse för Risk & Compliance

Om verksamheten

Vi är en digital marknadsplats där privatpersoner som vill låna pengar enkelt kan mötas direkt med dem som vill låna ut pengar. I praktiken erbjuder vi möjligheten att utbyta finansiella tjänster – så som att låna eller investera pengar – utan dyra mellanhänder som exempelvis banker. På så vis flyttas makten tillbaka till kunderna, där vi tycker att den hör hemma. Samtidigt omfördelar vi värden, så att kunderna – inte de traditionella bankerna – får mer i plånboken i form av lägre räntor för dem som lånar och högre avkastning för dem som investerar.

Vårt mål är att med modern teknik skapa samma skifte i finansbranschen som påbörjats och skett i andra branscher där konsumenter nu äger makten och enklare kan utbyta tjänster direkt med varandra.

 

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna består till stor del av regelefterlevnad men även affärsutveckling och bolagsjuridik. I detta arbete. I detta arbete ingår bevakning av regellandskap för betaltjänster och konsumentkrediter, implementering av ny lagstiftning samt upprätthållande och utveckling av Brocc’s ramverk för regelefterlevnad och riskkontroll. Du kommer även vara delaktig i varierande transaktioner och samarbeten samt samverka med både egna och motparters ombud.

 

Vem är du?

Du har juristexamen och minst tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på advokat- eller revisionsbyrå, bank, annat finansiellt företag eller relevant myndighet. Du kan orientera dig i regelverk med inverkan på Brocc’s verksamhet, såsom PSD2, penningtvättslagen och konsumentkreditlagen. Därutöver är det starkt meriterande om du besitter goda associationsrättsliga och kapitalmarknadsrelaterade kunskaper.

Du är driven och gillar ett högt tempo där du får arbeta nära affären. Du är prestigelös och har lätt att etablera relationer.

 

Du erbjuds

Du har en nyckelroll i ett exceptionellt ambitiöst team som delar målet att förändra finansbranschen. Du kommer att vara delaktig i innovativa lösningar som får stor påverkan på både företagets och din personliga utveckling. I takt med att företaget utvecklas har du stora möjligheter att själv utforma din roll. Vi erbjuder konkurrenskraftiga villkor och för rätt person finns möjlighet att delta i mer långsiktiga incitamentsprogram.

 

Din ansökan

Välkommen med din ansökan inklusive kopior på betyg/examensbevis så snart som möjligt via career@brocc.se. Urval sker löpande.