Jobba hos oss

”Vi vill förändra finansbranschen och ge konsumenterna större makt att själva påverka och göra medvetna val. Att kunna erbjuda ett smartare alternativ för de som vill slippa både banken och börsen, var gnistan som tände idén bakom Brocc. ”Smarta affärer för smarta personer” är löftet som tagit oss dit vi befinner oss idag. Brocc förmedlar inte bara krediter mellan låntagare och långivare på den svenska marknaden – vi gör så mycket mer än så. Vi utmanar, omfördelar och gör finansieringsmarknaden mer rättvis.” – Jonathan Klein, VD och grundare.

 

Brocc – din digitala marknadsplats för finansiella tjänster

Vi är en digital marknadsplats där privatpersoner som vill låna pengar enkelt kan mötas direkt med dem som vill låna ut pengar. I praktiken erbjuder vi möjligheten att utbyta finansiella tjänster – så som att låna eller investera pengar – utan dyra mellanhänder som exempelvis banker. På så vis flyttas makten tillbaka till kunderna, där vi tycker att den hör hemma. Samtidigt omfördelar vi värden, så att kunderna – inte de traditionella bankerna – får mer i plånboken i form av lägre räntor för dem som lånar och högre avkastning för dem som investerar.

Vårt mål är att med modern teknik skapa samma skifte i finansbranschen som påbörjats och skett i andra branscher där konsumenter nu äger makten och enklare kan utbyta tjänster direkt med varandra.

 

Expansiv fas

Brocc grundades 2014 under namnet Sparlån och lanserades under våren 2016. Under de två år verksamheten har varit aktiv har affären och organisationen sett en expansiv tillväxt och fortsätter att leverera på ägarnas högt uppsatta mål. Från april -17 till april i år växte lånevolymerna med 330% och hittills, sedan starten, har vi omfördelat värden för 60 miljoner kronor tillbaka till kunderna i form av bättre villkor. Pengar som annars hade slösats bort på höga låneräntor och sparkonton med 0-ränta.

Innan årets slut ämnar vi ha växt organisationen med ytterligare spetskompetenser inom en rad områden som exempelvis en CFO, fler kredithandläggare samt ytterligare kompetenser till marketingteamet. IT-teamet ska samtidigt växa med minst 3 anställda, alla extremt viktiga och centrala teammedlemmar i en digital och teknikdriven organisation.

 

Värdegrund och mindset

Brocc har en öppen och inkluderande företagskultur som välkomnar mångfald. Ledningsgruppen består idag av 40 % kvinnor och teamet på Brocc har bakgrund i flera olika kulturer, något som är prioriterat och går hand i hand med Broccs värdegrund. Vi har också en stark teamanda där alla anställda känner sig delaktiga och tydligt ser värdet av sin arbetsinsats för verksamhetens utveckling och expansion. Alla våra anställda är framstående experter inom sitt område, är med och själva formar sina roller och driver bolagets affär framåt. Då vi är ett nytt bolag i en helt ny bransch är vi som företag, organisation och anställda med och utvecklar, bryter normer och skapar morgondagens best practice – varje dag.

Vill du vara med och förändra branschen och påverka hur konsumenter utbyter finansiella tjänster? Sök någon av våra lediga tjänster nedan redan idag. Finner du ingen tjänst som passar din profil? Skicka oss en spontanansökan på career@brocc.se!

 

Just nu söker vi

Kredithandläggare

Kreativ Systemutvecklare

Front-Lead / Webbutvecklare