Spara  pengar till dina barn

Spara pengar till dina barn eller barnbarn och investera i deras framtid på allra bästa sätt! När du sparar till barnen kan du med ganska små medel få till en större förmögenhet när du investerar hos Brocc som har en stabil och god avkastning.

Börja investera

Öppna konto på 2 minuter
Enkelt och kostar ingenting
Snabb registrering med BankID

INVESTERA SMART TILL DINA BARN

Spara pengar till dina barn eller barnbarn och investera i deras framtid på allra bästa sätt! När du sparar till barnen kan du med ganska små medel få till en större förmögenhet eftersom spartiden är desto längre. En bra tumregel för långsiktigt sparande är att du ej vill låta pengarna sitta på ett konto utan avkastning. Du vill ha en hög avkastning till låg risk och låga avgifter – och det kan vi på Brocc hjälpa dig med!

Investera till barnen hos Brocc

Hos oss kan du investera genom att låna ut pengar direkt till svenska privatpersoner. Det kallas för peer-to-peer lending. Det ger bättre ränta både till dig och de som lånar. En stabil investering med förutsägbar avkastning. Vi fördelar dina pengar på många kreditvärdiga svenska låntagare och sköter hela administrationen. Kostnaden för vår tjänst är endast 1,8 % per år av utlånat belopp och dras från inbetald ränta. Vi får alltså bara betalt när du får det.

Spara stabilt

Att investera i svenska privatlån hos Brocc är både, säkert, smidigt och stabilt. Varje månad får du som investerare både ränta och avbetalning på dina utlånade pengar som antingen kan fås utbetalda månadsvis eller återinvesteras igen för att få ränta-på-ränta-effekt. Vilket vi rekommenderar för dig som ska spara på längre sikt till dina barn eller barnbarn och vill få ut så mycket som möjligt av dina investerade pengar. Brocc har dessutom en smidig och modern plattform där investeraren enkelt kan öppna ett konto med BankID för att smidigt hantera insättningar och följa sin investering direkt i mobilen.

Valuta för pengarna

Tack vare ny teknologi kan vi erbjuda en trygg och stabil investeringsform på vår digitala plattform utan onödiga extraavgifter. Målavkastningen hos Brocc är hela 6,5% efter avgifter och förväntade kreditförluster. En betydande faktor varför P2P-lending växer snabbt är att det är en stabil investeringsform jämfört med börsens svängningar och bankernas obefintliga sparräntor.

Börja spara & investera till dina barn eller barnbarn idag!

Vanliga frågor

expand_moreexpand_lessVilka lånar jag ut till?
Vi beviljar lån till kreditvärdiga låntagare från hela Sverige. De som ansöker om lån via oss är privatpersoner som lånar till att renovera huset, köpa en bil eller lösa gamla dyra krediter och på sätt sänka sin månadskostnad. Låntagarna har fast inkomst och är vanligen löntagare i åldern 30-50 år med ett genomsnitt på 40 år. De tjänar i snitt 351 000 kr per år och är oftast gifta eller sambo. De äger sin egen bostad i lägre utsträckning (35 %) än genomsnittet i Sverige och många har inte fått tagit del av de kraftiga prisökningarna som skett på bostäder. På grund av att färre av låntagarna äger sina bostäder och har bostadslån har våra låntagare dessutom i genomsnitt en lägre skuldsättningskvot än genomsnittet i Sverige.
expand_moreexpand_lessUnder hur lång tid binder jag min investering
Pengarna lånas ut på i genomsnitt 8 år men låntagarna tenderar att betala av lånen på i genomsnitt ca 4-5 år. Att pengarna lånas ut på flera år är helt enkelt en funktion av marknaden och för att få en god risk/ränta relation behöver man erbjuda låntagarna bra löptider. Man ska komma ihåg att lånen betalas av kontinuerligt vilket betyder att man varje månad kan erhålla ett stabilt kassaflöde under hela utlåningsperioden och redan efter två år så har halva lånesumman betalats tillbaka. Om du vill få tillgång till ett större belopp snabbare kan du välja att sälja din låneportfölj via vår förmedlingstjänst till andra investerare för en kostnad på 2%.
expand_moreexpand_lessVilka är riskerna?
Att låna ut pengar innebär alltid en kreditrisk. Det finns alltid en risk att du förlorar pengar om de som lånar av dig inte betalar tillbaka. För att minimera riskerna lånar Brocc bara ut dina pengar till privatpersoner som uppfyller våra krav och inte har några betalningsanmärkningar. Dessutom sprider vi ut ditt kapital till flera låntagare då det minskar sannolikheten för förluster. Om Brocc går i konkurs är du skyddad eftersom du legalt fortfarande äger alla fodringar på de lån du investerat i. Du har alltså inte lånat ut pengar till Brocc. I Broccs frånvaro kliver Lowell (tidigare Lindorff) in och tar över arbetet med att hantera och förmedla lån, och du får dina återbetalningar som vanligt.
expand_moreexpand_lessVad händer vid en lågkonjuktur?
Att sia om framtiden är alltid svårt. En av de stora fördelarna med utlåning till svenska privatpersoner är att svängningarna tenderar att vara betydligt mindre än svängningarna på börsen. Vid en djup nedgång brukar dock alla tillgångsslag påverkas. Senast Sverige hade en riktigt djup lågkonjunktur var i början av 90-talet. Under denna kris gick nästan en fjärdedel av alla svenska företag i konkurs medan ”bara” ett par tusen privatpersoner gjorde detsamma. Vid en eventuell djup kris är vår bedömning att lån till kreditvärdiga svenska privatpersoner med fast inkomst har en betydligt bättre beständighet än andra tillgångsslag som exempelvis aktier eller företagslån.

search Fler frågor

Har du andra frågor? Ring oss direkt på: 08 – 50 12 15 80, chatta med oss online: Live Chat eller läs vidare på vår supportsida.

Spela video