Sparlån blir Brocc

Vår strävan att revolutionera finansbranschen och kunna erbjuda rättvisa och smarta finansiella tjänster till alla fortsätter. Med nytt namn och ny visuell identitet fortsätter vi att utmana förlegade strukturer och kapa mellanhänder så att ni som vill låna och låna ut pengar kan göra smartare affärer direkt med varandra. Alla våra kunder kan fortsätta använda samma smarta tjänster som tidigare och vi välkomnar alla nya kunder att vara med på resan tillsammans med oss. Bakom företaget finns samma team som innan och vi fortsätter jobba hårt utefter de värderingar som funnits med oss sedan starten.

Varför byter vi namn och utseende?

Vi är inte som alla andra. Med ett nytt namn och grafisk profil som sticker ut gör vi det ännu tydligare och särskiljer oss från de traditionella banktjänsterna. Under vårt nya varumärke kommer vi fortsätta erbjuda samma smarta och moderna finansiella tjänster – oavsett om man vill låna eller spara.

Vårt nya namn – Brocc

(Uttalas ”Brock”)

Tillsammans med vår varumärkesbyrå Lynxeye har vi arbetat fram ett namn som är kort och slagkraftigt, lätt att komma ihåg och internationellt gångbart – Brocc. Brocc är dessutom gammel-engelska för grävling, en sparsam och hushållande varelse i djurvärlden. Den är modig och vågar ställa sig upp och utmana större djur men tar aldrig mer än vad den behöver.  En bra inspiration!

Tillsammans med devisen Fair Finance Movement ramar Brocc in vår strävan att förändra finansbranchen genom att erbjuda rättvisa finansiella tjänster som flyttar makt och värde ifrån de stora bankerna och tillbaka till användarna där den hör hemma.

Vår nya logotype och grafiska profil

Med en stram, svartvit profil som vågar ta plats differentierar vi oss från övriga aktörer på finansmarknaden. Loggans runda symbol är en modern grafisk version av de första historiska mynten, där hålet i mitten var till för att kunna trä mynten på ett halsband. Den symboliserar även marknadsplatsen där våra kunder – låntagaren och investeraren – kan mötas.

 

Vi hoppas att du vill vara en del av vår resa och revolutionera sättet vi utbyter finansiella tjänster. Vårt mål är att skapa bättre och mer rättvisa villkor. För alla. Tveka inte att höra av dig till oss på help@brocc.se om du har några funderingar!